Dia Internacional de la cura de l’oïda 2020

El Dia Internacional de la cura de l’oïda l’any actual és el 3 de març del 2020
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha establert diverses observacions destinades a sensibilitzar sobre els diferents problemes de salut i la seva prevenció. El Dia Internacional de la cura de l’oïda que anualment es celebra el 3 de març, és una d’aquestes campanyes. El Dia Internacional de la cura de l’oïda es va establir després de la Primera Conferència Internacional de Prevenció i Rehabilitació de la discapacitat auditiva a Pequín el 2007. El dia de la celebració va ser escollit el 3 de març. , fins al punt 3.3, la data de l’observança, s’assembla a dues orelles.
I el TEMA del Dia Internacional de l'atenció a l'oïda del 2020 és Audició de per vida: no deixeu que la pèrdua auditiva us limite.
Avui, la forma més comuna de discapacitat és una completa pèrdua auditiva. Segons les dades de la Federació Europea de Persones Diferents de l'Audició, de l'Associació Europea de Professionals per a Auditius Auditius i de l'European Hearing Instrument Manufacturers Assn, uns 80 milions de persones (és a dir el 16% de la població europea) pateixen pèrdua auditiva. Aquesta condició és problemàtica en si mateixa, però la pèrdua auditiva sovint s’associa a altres malalties, com la demència, l’obesitat, la depressió i la diabetis. Com a investigació i investigació, hi ha aproximadament 466 milions de persones que viuen amb pèrdua auditiva, que és el 6,1% de la població mundial. És un problema seriós a la nostra vida i, per tant, cal conèixer la sordesa i la pèrdua auditiva.
Més informació sobre la pèrdua auditiva i la sordesa

Es diu que una persona té pèrdua auditiva si no és capaç de sentir, així com algú amb un llindar auditiu normal de 20 db o millor a les dues orelles. Pot ser lleu, moderada, moderadament severa, severa o profunda, i pot afectar una o les dues orelles. La pèrdua auditiva té múltiples causes possibles: factors genètics, complicacions al néixer, malalties infeccioses, infeccions cròniques de l’oïda, consum de certs medicaments, exposició a sorolls excessius i envelliment.

Difícil de sentir i sord
El terme "sord" s'utilitza per descriure l'estat de les persones amb una pèrdua auditiva severa o profunda a les dues orelles, ja que només poden sentir sons molt forts o no escoltar res.
El terme "greu de sentir" s'utilitza per descriure l'estat de les persones amb discapacitat auditiva de lleu a greu, ja que no poden escoltar, així com les que tenen audició normal.
Atenció de l’oïda i l’oïda
La cura de l’oïda i l’oïda inclou intervencions exhaustives basades en l’evidència per prevenir, identificar i tractar malalties de l’oïda i la pèrdua auditiva; i per rehabilitar i donar suport a persones amb pèrdua auditiva a través del sistema sanitari i en col·laboració amb altres sistemes.
Rehabilitació auditiva
El terme engloba un conjunt divers d’intervencions que poden beneficiar les persones amb pèrdua d’audició tractables. S'inclouen: audiòfons, implants coclears, altres dispositius d'assistència, llenguatge de signes, formació auditiva, teràpia de parla i llenguatge i subtítols.
A mesura que es desenvolupa la tecnologia auditiva avui dia, es recomana que els dispositius auditius siguin millorats per a hipoacúsia o sordesa. Els audiòfons poden beneficiar la majoria de les persones amb pèrdua auditiva, des dels molt lleus fins als més greus. Disminueixen les dificultats i les frustracions sovint associades a la pèrdua auditiva, millorant la seva capacitat d’escoltar i comunicar-se eficaçment. Els audiòfons redueixen l’estrès i us permeten centrar-vos en les vostres activitats quotidianes.
Si teniu una pèrdua auditiva sensorial de lleu a severa en una oïda, l’audiòfon convencional és l’opció més freqüent de tractament. Tanmateix, com els audiòfons requereixen algun grau auditiu útil, no poden ajudar-se en el cas de no escoltar res.
Hi ha diferents marques d’aparells auditius de Resound, Widex, Phonak, Oticon, Beltone, Starkey, Newsound, Earsmate, etc., diferents audiòfons tipus de bateries BTE, ITE, CIC, ITC o recarregables per a un grau de pèrdua auditiva diferent.
Aquí teniu un nou millor audiòfon digital de G26RL per recomanar-vos: